Izgradnja grobnice za žrtve križnog puta

Objavljeno Veljača 12, 2014 od hrvdomobran

Ideja za izgradnju grobnice nametnula se zbog potrebe sahrane posmrtnih ostataka exhumiranih na području zaprešićkog kraja. Trenutno ostaci 20 osoba leže u mrtvačnici Laduč za koje nitko ne pokazuje interes kako bi ih sahranio. Budući smo mi udruga koja si je postavila za zadatak brinuti i zbrinuti sve žrtve pobijene na križnom putu, a koje su se zatekle u našem kraju, želja nam je da se na zaprešićkom groblju izgradi grobnica kako bi se i druge iskopane kosti imale kuda pokopati. Na našim njivama gdje god se zabije lopata, nailazi se na kosti nesretnika kojima smo dužni osigurati mir i dostojan pokop.

Zaprešić bi time dobio mjesto odavanja počasti svim žrtvama pobijenih od ruke partizansko-komunističkih zločinaca nakon završetka 2. Svjetskog rata. Zbog složenosti i skupoće projekta, nužno je razraditi sve detalje i tek kada ćemo imati sigurno financiranje pristupit ćemo realizaciji.

-u tijeku je izrada idejnog projekta te ćemo detalje o tijeku projekta i načinu kako se svi zainteresirani mogu uključiti naknadno objaviti.