Želimo Vam srdačnu dobrodošlicu na web-stranice Udruge ratnih veterana HRVATSKI DOMOBRAN ogranak ZAPREŠIĆ i pozdravljamo našim pozdravom

ZA HRVATSKU — UVIJEK!

Naša Udruga osnovana je 27. veljače 1991. godine u Zagrebu i djeluje kao dobrovoljna vanstranačka udruga pripadnika Hrvatske vojske 1941. – 1945., članova njihovih obitelji, pravnih osoba i ostalih građana prijatelja hrvatskog domobranstva, istinskih domoljuba.

Udruga djeluje putem svoje Središnjice, Ogranaka i povjereništava na cijelom području Republike Hrvatske i u inozemstvu. Trenutno brojimo desetak tisuća članova organiziranih u 40 Ogranaka. Naš ogranak, Hrvatski domobran Zaprešić, jedan je od najaktivnijih i po svom radu prepoznat diljem lijepe naše. Surađujemo sa koordinacijom braniteljskih udruga zagrebačke županije te naročito sa Stožerom za obranu hrvatskog Vukovara u čiji rad smo uključeni od samog osnutka Stožera. Bez kompromisno se zalažemo za provedbu lustracije i za skidanje komunističke pošasti sa grbače napaćenog hrvatskog naroda .Naš rad neće prestati dok i posljednja kost sa naših njiva i šuma ne bude dostojno sahranjena i dok svaka nevino ubijena žrtva ne primi posljednji sakrament. Biti hrvatski nacionalist je dužnost i čast svakog domoljuba.

Od svog osnutka Udruga Hrvatski domobran aktivno sudjeluje u pronalaženju i i obilježavanju grobišta poginulih i pogubljenih pripadnika Hrvatske domovinske vojske 1941-1945 i civila na križnim putovima i drugim mjestima. Mi smo posljednja brana zaboravu na nevine žrtve pobijene od strane partizansko-komunističkih zločinaca. Naš glas je glas u pustinji , vapaj za pravdom i istinom o hrabrom hrvatskom narodu, desetljećima nepravedno napadanom sa istoka i zapada.

U organizaciji Udruge širom Republike Hrvatske i u inozemstvu održavaju se prigodne komemoracije na brojnim spomen obilježjima.

Udruga izdaje svoje glasilo “HRVATSKI DOMOBRAN” koje izlazi kontinuirano od osnutka Udruge.
Dan Udruge je: 5. Prosinca – DAN USTROJSTVA HRVATSKOG DOMOBRANSTVA
.
PREDSJEDNIK HD ZAPREŠIĆ
IVAN VUKELIĆ

580_onama_2