Obilježavanje svih poznatih grobišta Zaprešićkog kraja

Objavljeno Veljača 12, 2014 od hrvdomobran

Sva grobišta obilježila je i označila udruga Hrvatski domobran Zaprešić.

Udruga Hrvatski domobran Zaprešić ulaže izuzetan napor kako bi od zaborava sačuvala sva grobišta zaprešićkog kraja i obilježila točnu GPS lokaciju masovnih grobnica svih žrtava križnog puta stradalih od ruke izopačene komunističke ideologije potpomognute preobraženim četnicima i domaćim izdajicama.

Neke lokacije smo uz veliku pomoć domaćeg stanovništva i vlasnika zemljišta obilježili sa križem i prigodnim spomenikom, ali još mnoge grobnice nisu obilježene što nam je trajan zadatak i nećemo stati do ispunjenja naše misije.

Ostala mjesta biti će GPS označena do svibnja 2014. Godine, a da li ćemo moći podići i križeve ovisit će o financijskim mogućnostima i dobroj volji vlasnika zemljišta.

Konačni cilj našeg rada biti će izgradnja grobnice na zaprešićkom groblju i prijenos svih posmrtnih ostataka kako bi napaćene duše našle mir i primile posljednji sakrament.

Ovim putem pozivam sve one koji mogu i koji se žele uključiti u naš rad da nas kontaktiraju. Svaka pomoć je dobrodošla, a mi ćemo to znati cijeniti.